'Dilali' informacije: Uhapšeno 5 hrvatskih policajaca

Radiosarajevo.ba
'Dilali' informacije: Uhapšeno 5 hrvatskih policajaca

Nakon hapšenja hrvatskih policajaca Marka Svaline i Vjekoslava Drmića, koje su kolege uhitile na sam Dan policije i to zbog sumnje da su najstrože i najtajnije detalje iz policijskih istraga 'dilali' određenim osobama, nekim iz krim-miljea, policija je ovih dana u Hrvatskoj uhapsila još pet osoba iz policije zbog istih sumnji: od toga je četvero njih ispitano na Županijskom sudu u Zagrebu.
Neki od uhapšenih policajaca bili su visoko rangirani u policiji, sudjelovali su u tajnim mjerama prisluškivanja, ali i na sastancima policije i Državnog odvjetništva Hrvatske te na taj način znali i korake koje će odvjetništvo susjedne zemlje poduzeti u određenim predmetima

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić sam je otkrio prije više od mjesec dana kako je otkriveno da je uništeno gotovo godinu dana rada tužitelja, ali i kolega policajaca koji su radili na najosjetljivijim antikorupcijskim slučajevima. Kriminalci su, kako je otkriveno, bili uvijek korak ispred policije jer su kupovanjem informacija dobivali podatake iz istraga.

Da hrvatska policija ima 'krtice' u svojim redovima doznalo se slučajno. Nakon što je otkriveno kako mnogo informacija izlazi u medijima, upravo su njihovi djelatnici stavljeni na 'mjere tajnog praćenja' pa je sve izašlo u javnost. Jedan policajac isto tako javio je kćeri zamjenice glavnog državnog odvjetnika Hrvatske Mladena Bajića, Višnje Lončar, kako su joj suprug i sin praćeni zbog afere Medicina.

Suprug Višnje Lončar, inače liječnik, navodno je sinu, studentu medicine, dao novac kako bi kupio ispit iz anatomije. Lončareva to je odmah prijavila Bajiću. Krenulo se s hapšenjima, a nakon mjesec dana Višnja Lončar sama je tražila da je se razriješi. Bajić je potvrdio i u Saboru Hrvatske kako je ugroženo najmanje pet velikih korupcijskih slučajeva, od čega je afera s Medicinom najmanja, javio je Dnevnik.hr.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak