Desničari protestovali zbog kosovske granice

Radiosarajevo.ba
Desničari protestovali zbog kosovske granice

Pristalice više desničarskih organizacija održale su u Beogradu protestni marš pod nazivom "Nikad granica - Kosovo je Srbija" i zatražile prekidanje pregovora s Prištinom. Oni su poručili vlastima da odustanu od evropskih integracija.

Protest je organizovan povodom početka primjene sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima kod Jarinja i Merdara.

Učesnici marša, koji je započeo ispred Saborne crkve, prošetali su pored zgrade Predsjedništa, Vlade, Ustavnog suda, a šetnju su završili kod Hrama Svetog Save, gdje su zapalili svijeće za srpske žrtve na Kosovu i Metohiji.

Kako javlja reporter B92, jake policijske snage obezbjeđivale su protest, na koji je došlo otpilike 800 ljudi. Okupljeni su nosili transparente na kojima je pisalo "Nikad granica - Kosovo je Srbija", "Tamo gdje je Gračanica ne smije biti granica" i "Glavu za Kosmet".

Marš su organizovali Pokret Dveri, Srbski obraz, Zavetnici, Naši, 1389, Savet sabora dijaspore, Pokret za Srbiju, Slobodna Srbija, Srpska narodna odbrana, Žekim, Vlada Srpske Krajine u progonstvu, Nacionalni pokret i Novi standard.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak