Deset godina zatvora za otmičara djeda Jelene Đoković

Radiosarajevo.ba
Deset godina zatvora za otmičara djeda Jelene Đoković

Branislav Matić (37) osuđen je pravosnažno na 10 godina zatvora zbog otmice, koja se dogodila prošle godine u Ljigu, Milosava Radisavljevića (81), djed Jelene Đoković, supruge slavnog tenisera Novaka Đokovića

Matić je prije otmice odabrao mjesto na koje je odveo Radisavljevića, u namjeri da od njegove porodice iznudi dva miliona eura, jer je znao ko je njegova unuka, piše Kurir.

Kobne noći je provalio u kuću nesretenog čovjeka, tako što je isjekao komarnik na prozoru ostave, ušao u kuću i Jeleninog djeda, koji je spavao, uhvatio za ruke, a pošto je nesretni čovjek pokušao da se odbrani, bacio mu prekrivač na glavu i stavio mu jednu lisicu na ruku, a drugu vezao za svoju.

"Iz njegove kuće uzeo je 26.000 dinara (433 KM) i mobilni, Milosava preveo preko Ibarske magistrale i rijeke Ljig do metalnog dalekovoda u kukuruzištu, gdje mu je ruke obmotao oko dalekovoda i vezao ga lisicama. Noge i tijelo oblijepio mu je selotejp trakom, a onda tražio od njega da zove unuku i traži joj novac za otkup.

Kada je Milosav odbio da pozove Jelenu, rekao mu je:

“Neću dolaziti dva, tri sata, nemoj da napraviš nešto da ne bude problema”.

Potom je otišao i sinu otetog poslao poruku da za otkup traži dva miliona eura – utvrđeno je tokom suđenja.

Milosava, koji je dozivao pomoć, slučajno je pronašao prolaznik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak