Demokrata sakrio od države 80.000 eura

Radiosarajevo.ba
Demokrata sakrio od države 80.000 eura

Predsjednik Izvršnog odbora Demokratske stranke (DS)Dušan Elezović sakrio je od države imovinu vrijednu 80.000 evra (oko 159.000 KM) koju nije prijavio u imovinskoj karti Agenciji za borbu protiv korupcije Srbije.

Kurir navodi, objavile su E-novine, da je prilikom kupovine stana u Novom Sadu od 80 kvadratnih metara, ugovorom sa komšijama dobio još toliko - oko 30 kvadrata u prizemlju zgrade i oko 50 tavanskog prostora koje će adaptirati u zasebnu stambenu jedinicu.

Po riječima stanara zgrade, 80 kvadrata u kraju preko puta Razvojne banke Vojvodine, gdje se zgrada nalazi, košta oko 80.000 evra, hiljadu, po kvadratu.

Predsjednik IO DS jeponudio komšijama da on od tavana napravi stan i da za uzvrat ugradi lift u zgradu, što su oni i prihvatili, rekli su stanari za beogradski dnevnik.

Predsjednik Odbora srbijanske Agencije za borbu protiv korupcije Zoran Stojiljković podsjeća da je Elezović po zakonu obavezan da prijavi sve što ima u vlasništvu i da je Agencija dužna da provjeri sve navode i reakcije građana i medija.

"Tako će biti i u ovom slučaju", rekao je Stojiljković.

Elezović je novinarima Kurira prvo rekao da ništa nije tačno, a kada mu je predočeno šta su komšije rekle poručio je da nema komentar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak