Danas svjedoči Sanaderov prijatelj

Radiosarajevo.ba
Danas svjedoči Sanaderov prijatelj


Svjedočenjem Luke Bebića te Marine Matulović Dropulić na zagrebačkom Županijskom sudu nastavlja se suđenje Ivi Sanaderu, piše Index.hr.

Jučer su svjedočili bivši potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac, te nekadašnji član Uprave INA-e Jozo Petrović. Uzelac je naglasio kako na njega niko nije vršio pritisak prilikom glasanja o izmjeni dioničarskog ugovora s MOL-om.

"Kakav bi ja bio čovjek, kakav bi bio potpredsjednik Vlade i kakva bi to bila Vlada? Naravno da sam odgovarao s punom sviješću vlastite odgovornosti i rukovođen jedino interesom Hrvatske", kazao je jučer Uzelac.

Jozo Petrović odbacio je tvrdnje da je u ime premijera požurivao izdvajanje plinskog poslovanja iz Ine.

Inače, današnji svejedok Luka Bebić jedan je od rijetkih Sanaderovih prijatelja koji mu nije okrenuo leđa. Jasno je to pokazao i kada je za njegovu jamčevinu založio i vlastitu kuću. "Ja svojom imovinom garantujem da neće pobjeći. Ako bi slučajno pobjegao, ja gubim kuću", govorio je tada Bebić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak