Dan žalosti u Hrvatskoj

Radiosarajevo.ba
Dan žalosti u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je dan žalosti zbog tragične nesreće nagibnog vlaka u Rudinama, u kojoj je poginulo šestero putnika, a 55 ih je ozlijeđeno.

Obitelji stradalih, prijatelji, predstavnici vlasti od poginulih će se oprostiti na komemoraciji na groblju Lovrinac u Splitu.

Vezano: Mesić: Zbog nesreće moraju odgovarati svi u vertikali

Za tragediju kod Kaštela kriva je emulzija za mazanje pragova, potvrdio je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko.

Izdan je nalog za pljenidbu dokumentacije vezan za postupak javne nabave retardanta, a uzorci retardanta poslani su na analizu u Centar za kriminalistička vještačenja.

Jutros u sedam sati, počeo je popravak pruge iz smjera Labina Dalmatinskog kako bi se osposobila za dolazak pomoćnog vlaka s dizalicom, koja će maknuti ostatke vlaka i pomoćnog vozila.

Prema svemu sudeći, izvlačenje vlaka moglo bi početi sutra, a nakon toga bi se ponovno uspostavio željeznički promet.

Dionica pruge Perković - Split i dalje je zatvorena za sav promet. Hrvatske željeznice sve putnike koji su trebali putovati nagibnim vlakovima na liniji Zagreb - Split prevozi autobusima, piše HRT.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska uputila je Državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv još nepoznatih osoba zbog postojanja osnovane sumnje da su općeopasnom radnjom izazvale tešku željezničku nesreću sa smrtnim posljedicama.

http://www.youtube.com/watch?v=d_RjSPEnHnc


tportal.hr


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak