Dačić: RS i Srbija će se ujediniti

Radiosarajevo.ba
Dačić: RS i Srbija će se ujediniti

„Pokušali smo ratom da branimo Kosovo, nismo uspjeli. I zato govorim o razgraničenju, dok ne bude kasno. A to znači korekciju granica između dvije susjedne države - Srbije i Albanije“, rekao je Dačić u intervjuu za magazin „Nin“, prenosi „Blic“.

Reakcija SDP-a BiH
 
Dačić smatra da je Srbija napravila grešku jer o Kosovu nije razgovarala sa Albanijom, kao i da je razgraničenje između Srbije i Albanije, „jedina realna opcija“.
 
„Srbija nije ni trebalo da prizna nikog drugog kao pregovarača sa druge strane osim Albanije. Zar smo mi stvarno naivni da mislimo da će Kosovo opstati kao nezavisna, samostalna država?“, upitao je Dačić.
 
On je iznio pretpostavku da će se Kosovo priključiti Albaniji, kao što bi se Republika Srpska priključila Srbiji, prenosi Blic.
 
„Čekajte, ako sutra Republika Srpska na referendumu donese odluku o otcijepljenju, šta će oni biti? Nezavisna država ili će donijeti odluku o priključenju i zajedničkom životu sa Srbijom?“, upitao je Dačić i ocijenio da je to normalno, zbog toga što u RS-u i Srbiji živi isti narod.
 
„Pa šta, sad, u Prištini i Tirani žive različiti Albanci? Oni sada nama pričaju o multietničkom Kosovu?! Našem narodu ne trebaju bajke o multietničkom životu“, istakao je Dačić.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak