Dačić o akciji 'Grom': 127 osoba zadržano u pritvoru, rasvijetljeno jedno ubistvo

Radiosarajevo.ba
Dačić o akciji 'Grom': 127 osoba zadržano u pritvoru, rasvijetljeno jedno ubistvo

Policijska akcija pod nazivom Grom koja je počela jutros na teritoriji cijele Srbije organizovana je po nalogu Biroa za koordinaciju službi bezbjedosti, a prema riječima ministra unutrašnjih poslova i premijera Srbije Ivice Dačića, sprovedena je u koordinaciji pripadnika MUP-a, kriminalističke policije, područnih policijskih uprava, pripadnika SAJ-a, žandarmerije, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima i sudovima, prenosi Anadolu Agency.

U okviru akcije pretreseno je 909 lokacija.

"Očekuje se da će oko 242 lica biti procesuirano, a prema dosadašnjim informacijama za 127 je određeno policijsko zadržavanje. Tom prilikom desile su se 134 zaplene određene količine narkotika, otkrivena je jedna laboratorija, veće količine oružja i rasvetljeno je jedno ubistvo", rekao je Dačić.

Ono što je karakteristično za ovu akciju je, prema rečima Milorada Veljovića direktora policije, to što su pronađene veće količine heroina od marihuane. Veljović je izjavio i da su zaplijenjene velike količine oružja i municije, kao i veliki broj automobila, a da je u Novom Pazaru uhapšena osoba za kojom se zbog ubistva tragalo duže vrijeme.

Među uhapšenima su i osobe koje pripadaju organizovanim kriminalnim grupama među kojima i huligani koji vrše nasilje na stadionima.

Dačić je rekao da se akcija dešava u cilju spriječavanja rasturanja, prodaje i proizvodnje narkotika, "sa ciljem da se detektuje i udari na distributivnu mrežu za prodaju narkotika".

"To je deo jedne opšte i oštre borbe protiv organizovanog kriminala u celini, bilo da se radi o organizovanom krimunalu koji se bavi ilegalnom trgovinom narkoticima, bilo da je reč o borbi protiv ekstremizma i huligana, odnosno borbi protiv nasilja, bilo da je reč o borbi protiv finansijskih zloupotreba“, kazao je srbijanski premijer.

Izražavajući zadovoljstvo zbog koordinacije svih koji učestvuju u ovoj akciji, Dačić je istakao da to pokazuje "da je namera države da se bori protiv kriminala i da je to prioritet".
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak