Da li će ratni zločinac Glavaš biti kandidat?

Radiosarajevo.ba
Da li će ratni zločinac Glavaš biti kandidat?

Branimir Glavaš, koji u mostarskom zatvoru služi osmogodišnju kaznu za ratni zločin, bit će, kako je saopštila njegova stranka HDSSB, nosilac svih izbornih listi na predstojećim parlamentarnim izborima u susjednoj Hrvatskoj.

Pritom je Glavaševa namjera da se i kandidira u četvrtoj izbornoj jedinici koja pokriva Osječko-baranjsku županiju koja je, inače, najjače uporište HDSSB-a.

- Razgovarali smo s njim dulje vrijeme i uspjeli ga nagovoriti da izađe na izbore. Na sjednici Glavnog odbora HDSSB-a u nedjelju bit će potvrđeno da će Glavaš biti nositelj naših lista, izjavio je visoki dužnosnik te stranke za riječki Novi List.

 Glavaš, čije je trenutno boravište mostarski zatvor nije ni potvrdio ni opovrgao ovu odluku. Za Novi list je izjavio da za njega odluka stranke predstavlja „veliku moralnu potporu i iznimno priznanje“.

 „Nismo još razgovarali o kandidatima, o tome će predsjedništvo HDSSB-a raspravljati na idućoj sjednici, 30. listopada u Mostaru. Dakle, iznošenje bilo kojih imena zasad je samo nagađanje. Naravno, kad je o mojoj kandidaturi riječ, velika je nepoznanica hoće li mi vlasti u Zagrebu izdati putovnicu.“, rekao je, istom prilikom, Glavaš.

Branimir Glavaš, podsjetimo, služi kaznu za ratne zločine nad srpskim civilima u Osijeku koje je počinila njegova „Branimirova bojna“.

 Prema pravomoćnoj presudi hrvatskih sudova, ubili su Branka Lovrića, pravnika u Hrvatskoj pošti i bacili njegovo tijelo u Dravu, kao i tijelo Alije Šabanovića, zaposlenika u građevinskom poduzeću "Gradnja", Milutina Kutlića, Šišljagićevog kolegu onkologa iz Kliničke bolnice Osijek,Bogdana Počuču, grafičara u tiskari Glasa Slavonije koji je bio i pobjednik nekoliko međunarodnih šahovskih turnira. 

Mučki su likvidirali i , koji je natjeran da pije kiselinu iz akumulatora, zatim , žensku osobu čiji identitet nije utvrđen te  koji je uspio preživjeti metak u glavu i bacanje u Dravu, a koji je prije rata radio kao električar u KB-u Osijek. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak