Crna Gora: Petnaest poginulih u saobraćajnoj nesreći

Radiosarajevo.ba

Broj smrtno stradalih putnika autobusa koji je danas sletio u kanjon Morače na putu između crnogorske prijestolnice Podgorice i Kolašina, dosegao je 15, izjavio je večeras u Podgorici ambasador Rumunije u Crnoj Gori Mihail Florovič, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Ambasador Rumunije je rekao i da spasilačke ekipe pokušavaju izvući dvoje unesrećenih koji su, kako je rekao, ostali ispod autobusa koji se nakon nesreće našao na dubini od oko 40 metara.

On je rekao da su u vrijeme nesreće zabilježene padavine, ali nije potvrdio da su kiša ili klizav kolovoz uzrokovali tragediju. Kako je rekao ambasador Florovič, putnici u autobusu državljani su Rumunije, a o nesreći je obaviješten i ministar vanjskih poslova te zemlje.

Rumunija bi mogla proglasiti dan žalosti zbog današnje tragične nesreće. 

Kako javlja dopisnik Anadolije, očekuje se dolazak crnogorskog premijera Mila Đukanovića, koji će, prema nezvaničnim najavama, obići povrijeđene u nesreći, smještene u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak