Crna Gora: Ozlijeđeni u nesreći prebačeni u Rumuniju

Radiosarajevo.ba
Crna Gora: Ozlijeđeni u nesreći prebačeni u Rumuniju

Svi ozlijeđeni putnici u saobraćajnoj nesreći rumunskog autobusa, koja se dogodila u nedelju na putu između Kolašina i Podgorice, transportovani su danas iz Crne Gore specijalnim avionom za Bukurešt, a do kraja dana bit će prevezeni i preminuli državljani Rumunije, javlja Tanjug. 

Rumunija je u Crnu Goru poslala dva specijalna medicinska aviona, kojima su vraćeni preživjeli turisti, dok će trećim biti transportovani preminuli, piše Fena. 

U saobraćajnoj nesreći rumunskog autobusa na magistralnom putu Podgorica-Kolašin poginulo je 18 putnika, 29 je teško ozlijeđeno, od kojih se troje i dalje nalaze u životnoj opasnosti, a uzrok nesreće još nije utvrđen. 

Ministar zdravlja Crne Gore Miodrag Radunović kazao je novinarima da su svi ozlijeđeni rumunski turisti specijalnim vojnim avionima transportovani za Bukurešt. 

Medicinski tim, koji je jutros stigao iz Rumunije, procijenio je da ne postoji rizik da svi pacijenti danas budu transportovani, naveo je on. 

Radunović je rekao da će, do kraja dana, trećim avionom u Rumuniju biti prebačeni stradali u saobraćajnoj nesreći. 

Rumunski ministar vanjskih poslova Titus Corlatean, koji je u ponedjeljak stigao u Podgoricu, koordinirao je akciju transporta ozlijeđenih i stradalih turista. 

On se zahvalio Vladi Crne Gore na svim naporima za spašavanje i medicinsko zbrinjavanje ozlijeđenih putnika. 

Crnogorski ministar unutarnjih poslova Raško Konjević kazao je ranije da se udes dogodio kada je autobus, iz za sada nepoznatih razloga, sletio sa mosta Ždrijelo, kod manastira Morača. 

On je naveo da je autobus završio u provaliju duboku više od 30 metara

Osnovni državni tužitelj Vojislav Grujić kazao je da još nije utvrđen uzrok teške saobraćajne nesreće. 

On je rekao kako je sigurno jedino da je u vrijeme kada se nesreća dogodila put bio klizav zbog kiše

"Prvo treba da izvučemo olupinu autobusa iz provalije, a u daljnjem postupku, angažiranjem vještaka prometne struke, utvrdit ćemo uzrok nesreće", naveo je Grujić. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak