Crna Gora: Otac ubio sina a potom i sebe

Radiosarajevo.ba
Crna Gora: Otac ubio sina a potom i sebe

Crnogorski mediji javljaju kako je Goran Ristić (41) iz Pirota ubio svoga desetogodišnjeg sina u Podgorici, nakon čega je pobjegao u svoje rodno mjesto u Srbiji, gdje je izvršio samoubistvo.

Ubistvo desetogodišnjeg dječaka Janka bilo je policiji prijavljeno u subotu ujutro nakon čega su policijski službenici otišli do stana u kojem su, kako se navodi, u jednoj od soba ispod kreveta, u prostoru za odlaganje stvar pronašli beživotno tijelo dječaka.

U policijskom saopćenju se navodi da je u susjednoj prostoriji spavala osmogodišnja djevojčica, sestra ubijenog dječaka. U stanu je policija našla Ristićevo oproštajno pismo koje je ostavio G. R. s fotografijom na kojoj je dječak s majkom, prenosi Fena.

Policija je, dodaje se, utvrdila da je G. R. prethodne noći evidentiran na graničnom prijelazu Dračenovac, gdje je izašao iz Crne Gore.
On je, kako se sumnja, napustio Crnu Goru nakon što je ubio sina, a kasnije je, oko sedam sati, pozvao svoju nevjenčanu suprugu B. Š, a potom i svog sina iz prethodnog braka, i kazao im da je ubio dječaka.

Goran Ristić je u subotu oko 11 sati izvršio samoubistvo iz vatrenog oružja u obiteljskoj kući, u mjestu Strijelac, općina Pirot, navodi se u policijskom saopćenju, a opširnije možete pročitati na podgoričkom portalu Vijesti.me.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak