Crna Gora: Nastavljen štrajk zatvorenika

Radiosarajevo.ba
Crna Gora: Nastavljen štrajk zatvorenika

Zatvorenicima koji u Kazneno-popravnom domu spuškog zatvora štrajkaju glađu već osmi dan jer su nezadovoljni amandmanima na Prijedlog zakona o amnestiji, pridružili su se osuđenici Zatvora za kratke kazne.

Prema neslužbenim informacijama podgoričkih Vijesti iz spuškog zatvora, hranu, uključujući i osuđenike koji su se prije dvije noći pridružili štrajkašima, ne uzima više od 350 osuđenika Zavoda za izvršenje kaznenih sankcija.

Neki od njih su tom listu rekli da su se solidarizirali sa zatvorenicima iz KP doma jer smatraju da se amandmanima koje je podnio zastupnik SNP-a Aleksandar Damjanović mijenja volja više od 20.000 građana Crne Gore koji su potpisali inicijativu za donošenje zakona o amnestiji.

Damjanovićevim amandmanima na Prijedlog zakona o amnestiji predviđeno je da osobe koje su već bile pomilovane to pravo ne mogu koristiti, kao ni osobe koje su osuđene za kazneno djelo teško ubojstvo. Zatvorenici koji u Kazneno-popravnom domu štrajkaju glađu već osmi dan smatraju da nema razloga da oni koji su osuđeni za kazneno djelo teško ubojstvo i teško ubojstvo u pokušaju budu izuzeti iz zakona o amnestiji, javila je Fena Tanjugovu vijest.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak