Crkva želi maknuti Titovo ime sa škole u Kumrovcu

Radiosarajevo.ba
Crkva želi maknuti Titovo ime sa škole u Kumrovcu

Nakon bure oko preimenovanja zagrebačkog Trga maršala Tita u Kazališni trg, i Katolička crkva se pridružila preimenovanju imena škole koja nosi Titovo ime.

Naime, za nedavnoga pastoralnog posjeta, pomoćni biskup zagrebački Valentin Pozaić obišao je i kumrovečku Osnovnu školu Josipa Broza. Sastao se s učenicima, a na sjednici Učiteljskog vijeća kumrovečkim je učiteljima poručio kako je krajnje vrijeme da kao svjesni intelektualci sami pokrenu postupak za promjenu imena škole.

Na to je jedan od učitelja rekao kako bi se pitanjem imena škola u Hrvatskoj trebala pozabaviti politika i država, a ne učitelji koji bi se trebali brinuti o odgoju djece.

Predsjednica školskog odbora koji pokreće promjenu imena škole, Romana Turk, rekla nam je kako ona osobno nije za promjenu imena.

HDZ-ov načelnik Kumrovca Milivoj Prekratić kaže kako bi bio najsretniji da se škola zove Osnovna škola Kumrovec, a uime Županije kao osnivača, županica Sonja Borovčak kazala je kako u državi ima mnogo važnijih problema i kako inicijativu, da sada dođe, Županija sigurno ne bi prihvatila.

Ironija je u tome da je Josip Broz Tito rođen u Kumrovcu 1892. godine.

vecernji.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak