Čistačica postala informatički referent: Firma iz BiH joj izdala lažnu potvrdu o radu

2
Radiosarajevo.ba
Čistačica postala informatički referent: Firma iz BiH joj izdala lažnu potvrdu o radu

Prevara stara više od 30 godina stigla je na naplatu. Policija je prijavila državnom odvjetništvu 55-godišnjakinju za krivotvorenje radne potvrde na temelju koje je s mjesta čistačice postala informatički referent.

Policija je podigla kaznenu prijavu protiv 55-godišnjakinje državnom odvjetništvu u Metkoviću zbog sumnje da je krivotvorila potvrdu o radnom odnosu, piše Dnevnik.hr.

Istragom je utvrđeno da joj je 1992. godine izdana lažna potvrda o radnom odnosu, u kojoj je stajalo da je između 1988. i 1989. godine bila kreditna referentica u jednoj firmi iz Bosne i Hercegovine i time stekla iskstvo rada u poslovima računovodstva.

Je li ljetovanje u Hrvatskoj postalo preskupo? Ovi su turisti pronašli alternativu na novoj lokaciji

Osumnjičena je početkom 2019. godine pokušala iskoristiti lažnu potvrdu kako bi dobila bolji posao u zdravstvenoj ustanovi u kojoj je tada već radila. Umjesto dotadašnje pozicije čistačice, prijavila se za posao informatičkog referenta, a posao je i dobila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak