Catherine Ashton odgodila posjetu Hrvatskoj

Radiosarajevo.ba
Catherine Ashton odgodila posjetu Hrvatskoj


Visoka predstavnica EU-a za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Catherine Ashton odgodila je u četvrtak posjet Hrvatskoj zbog toga što je maksimalno angažirana na dijalogu Srbije i Kosova. 

"Visoka predstavnica Catherine Ashton ulaže intenzivne napore oko dijaloga između Beograda i Prištine i zbog toga je posjet Zagrebu odgođen za kasnije", rekla je Hini njezina glasnogovornica Maja Kocijančič ne precizirajući kada će se posjet održati, javlja Fena.

Ashton je u četvrtak posjetila BiH i trebala je navečer doputovati u Zagreb te se sastati s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem, a u petak ujutro (jutros, op.a) s ministricom vanjskih i europskih poslova Vesnom Pusić. 

Radiotelevizija Srbije je izvijestila da će Beograd i Priština danas nastaviti dijalog u Bruxellesu u pokušaju postizanja normalizacije odnosa. 

"Visoka predstavnica EU Catherine Ashton mora pripremiti izvješće za ponedjeljak (za vijeće ministara vanjskih poslova EU 22. aprila u Luxembourgu) i željela bi da i jedno i drugo izaslanstvo još jednom pogledaju ove prijedloge i vide je li moguće postići dogovor", rekla je u četvrtak Kocijančič za Radioteleviziju Srbije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak