Brutalno hapšenje hrvatskog aktiviste

Radiosarajevo.ba
Brutalno hapšenje hrvatskog aktiviste


Zagrebačka policija brutalno je uhapsila hrvatskog aktivistu Sinišu Krčmareka, koji je bio jedan od redara na protestima 15.O, održanim u subotu u Zagrebu, u sklopu globalnih protesta protiv kapitalizma.

"Gospoda su odbila reći zašto su došli, nisu pokazali nalog, jednostavno su ušli u dvorište i odveli Sinišu na silu. 'Razgovarat ćemo u našoj kući, a ne u vašoj', samo su rekli. Bili su nasilni i bezobrazni", kazala je za Index supruga Siniše Krčmareka.

Grupa Građanska solidarnost tvrdi i kako Krčmarek posjeduje više od 100.000 dokumenata koji dokazuju da vlast ne štiti interese naroda i države.

IZ Policijske uprave zagrebačke tvrde kako su postupali prema Krčmareku, jer ga je prijavio susjed da iz dvorišta iz zračne puške puca prema zemljoradnicima na obližnjoj njivi. Kažu i je Krčmarek u Velikoj Kosnici priveden jer nije želio policajcima pokazati osobnu iskaznicu te se pokušao udaljiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak