Brat i sestra Kerum u Hrvatskom saboru

Radiosarajevo.ba
Brat i sestra Kerum u Hrvatskom saboru

Nevenka Bečić je sestra splitskog gradonačelnika Željka Keruma, a od danas su se njih oboje našli u klupama novoustanovljenog sabora Hrvatske, i to kao zastupnici.

Dok se Nevenka na sjednici pojavila točno na vrijeme i s ponosnim izrazom lica, Željku Kerumu do podneva nije bilo ni traga ni glasa. Niko nije znao gdje je splitski gradonačelnik 'zalutao', a Nevenka je, javlja RTL, novinare uvjeravala kako je u Saboru, ali su ga kamere 'promašile'.

Ipak, Kerum se u sabornici pojavio tek u podne, s dva sata zakašnjenja i na taj način poslao poruku svima onima koji su ga izabrali za svog zastupnika. Pošto je propustio da da zakletvu kad i svi ostali, morao ju je naknadno položiti, javljaju hrvatski mediji.

Inače, u izbornoj noći Kerum se ponosno pohvalio svojim biračima kako će upravo on i njegova sestra Nevenka biti prvi brat i sestra zastupnici u povijesti u Hrvatskog sabora, piše T-portal.

No to nije ni malo utjecalo na splitskog gradonačelnika da poradi na svom ponašanju i bahatosti.

Kada se u 12:20 pojavio u hodniku Sabora, Kerum nije želio reći novinarima

"To je moj razlog, a ne vaš", rekao je zbunjeni Kerum promukla glasa. "Pjevao sam božićne pjesme", pojasnio je Kerum svoju promuklost.

Keruma su upitali hoće li biti aktivan u Saboru i hoće li se javiti za raspravu prilikom izglasavanja. Kazao je da nema žurbe, ali i da je već pričao: "Vidite da čim sam došao odmah sam glavna faca."

"Moram sad sestru voditi na ručak", kazao je zatim, na što su mu novinari uzvratili da može jesti i u Saboru. "Da, sestro, ovdje je ručak za osam kuna!", kazao joj je, no ona je bila zauzeta telefonskim razgovorom.

"Zvao bih i vas, ali vama sukob interesa ne dozvoljava!", kazao je. "Sad imam plaću da mogu trošiti 500 kuna dnevno, a u veljači čak 520", rekao je Kerum, prenosi Danas.hr  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak