Bosanac i Srbijanac prevozili 26 kg marihuane

Radiosarajevo.ba
Bosanac i Srbijanac prevozili 26 kg marihuane


Više od 26 kilograma opojne droge marihuane vrijedne više od milion kuna (oko 262.000 KM), pronašla je splitska policija u privatnom vozilu Toyota, BiH registarskih oznaka, na izlazu s autoceste A1 u Dugopolju.

Prilikom pregleda vozila policijski pas je otkrio drogu. 

U jučerašnjoj akciji uhapšeni su državljanin Bosne i Hercegovine 30-godišnji muškarac sa šireg područja Banja Luke te državljanin Srbije 49-godišnji Beograđanin koji se i dalje nalaze na kriminalističkom istraživanju u policiji.

Akciju hvatanja dvojice dilera proveli su splitski policajci Odjela kriminaliteta droga u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Na temelju naloga suca istrage Županijskog suda u Splitu pretraženo je vozilo i tom prilikom je pronađeno 26 paketa s marihuanom, ukupne težine 26 kilograma i 850 grama.  

Policija osnovano sumnjiči dvojicu muškaraca da su u posebno napravljenom dijelu vozila prokrijumčarili navedenu količinu marihuane iz Srbije u Republiku Hrvatsku, a imali su namjeru dalje je prodati na području Splitsko-dalmatinske županije.

Policija provodi daljnju istragu kako bi utvrdila kome je marihuana trebala biti isporučena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak