Borut Pahor u bolnici nakon pada s konja

Radiosarajevo.ba
Borut Pahor u bolnici nakon pada s konja


Bivši slovenski premijer i kandidat na predsjedničkim izborima Borut Pahor primljen je u bolnicu nakon pada s konja, saopćio je njegov ured u subotu.

Borut Pahor je u junu objavio svoju kandidaturu na predsjedničkim izborima koji će se održati 11. novembra: ankete mu daju izglede za prolazak u drugi krug, kao i sadašnjem predsjedniku Danilu Turku, još jednom socijaldemokratu koji se kao neovisni kandidat natječe za drugi mandate

Socijaldemokrat Borut Pahor (48) hospitaliziran je u petak navečer pošto je pao s konja i u subotu ujutro je podvrgnut liječničkim pregledima.

"Premda nije utvrđen nikakav lom i ozljeda, (Pahor) ostaje u bolnici pod liječničkim nadzorom", rekla je glasnogovornica bivšeg premijera Špela Vovk.

Pahorova vlada (2008-2011) pala je nakon glasanja o povjerenju u septembru 2011, zbog čega su raspisani prijevremeni izbori koji su na vlast doveli koaliciju desnog centra predvodođenu Janezom Janšom, piše Al Jazeera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak