Boris Tadić podržao Paradu ponosa

Radiosarajevo.ba
Boris Tadić podržao Paradu ponosa

„Paradu ponosa koju aktivisti LGBT populacije organizuju u mnogim gradovima Evrope, pa i u Beogradu, treba posmatrati pre svega kao politički gest kojim jedna manjinska zajednica u našem društvu legitimizuje svoja ljudska i građanska prava zagarantovana Ustavom, ali kojim želi i da razbije negativne stereotipe i predrasude koji pripadnike ove grupe prate i otežavaju im svakodnevni život", izjavio je za dnevni list 24 sata predsjednik Srbije Boris Tadić.

Učestvovanje u ovoj mirnoj šetnji je legitimno pravo njenih učesnika i nadležni državni organi moraju da učine sve kako bi ona prošla u miru i redu i kako bi učesnici bili zaštićeni od bilo kakvog nasilja. Srbija je zemlja koja mora da obezbedi svim svojim građanima punu ravnopravnost i bezbednost bez obzira na nacionalnu, versku i političku različitost, kao i razliku u seksualnom opredeljenju - rekao je Tadić za 24 sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak