Boris Tadić: Hapšenje Mladića je pitanje vremena

Radiosarajevo.ba
Boris Tadić: Hapšenje Mladića je pitanje vremena


Vjerujem da je pitanje vremena kada ćemo locirati i uhapsiti Ratka Mladića, rekao je srbijanski predsjednik Boris Tadić.

Dodao je kako se vrlo nezahvalno baviti prognozama, a nada se da će se hapšenje dogoditi u dogledno vrijeme, piše Blic.

- Želim da Srbija bude oslobođena tereta ratnih zločinaca i da punom snagom postane kandidat za članstvo u EU i okrene se rješavanju problema koji čine konkretan život ljudi, izjavio je Tadić.

On je siguran da većina građana Srbije to želi i upravo zbog toga svi ratni zločinci trebaju biti što prije uhapšeni i pravedno kažnjeni. Ponovio je da bi srbijanska vlada, i kada bi Haag prestao s radom, nastavila tragati za Mladićem.

- To je naša obaveza prije svega, prema nevinim žrtvama i njihovim porodicama, objasnio je srbijanski predsjednik.

Blic piše kako će saradnja Srbije s Haagom drastično uticati na put države prema EU, pa je stoga Tadiću postavljeno pitanje zbog čega vlasti od 2008. godine nisu više radile na hapšenju Mladića.

Tadić tvrdi da je Mladićevo hapšenje kao najvažniji državni prioritet postoji od 2008. godine, kada je formirana današnja Vlada Republike Srbije, prenose u srijedu agencije.

(Fena) jc

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak