Borba sa požarom i dalje traje

Radiosarajevo.ba
Borba sa požarom i dalje traje

Gašenje požara na otoku Braču i dalje traje, a stigle su i dodatne vatrogasne snage, oko 50 vatrogasaca s 19 vozila, izvijestila je poslijepodne hrvatska Državna uprava za zaštitu i spašavanje. 

"Najveći broj vatrogasaca usmjeren je na istočni dio požarišta, a uspješno je sanirano nekoliko mjesta na kojima je došlo do izdimljavanja uslijed vjetra koji je poslijepodne zapuhao", izvijestili su iz DUZS-a, prenose hrvatski mediji.

Ministar turizma Damir Bajs danas je posjetio Brač te rekao da se požar i dalje širi. Kako kaže, ugrožen je istočni dio otoka, no sva naselja su zaštićena, prenosi HRT. Također napominje da mjesta panici nema, kao ni potrebe za evakuacijom. Požar je osnažio vjetar koji je poslijepodne snažnije zapuhao.

Za sada nema otvorene vatre, a daljnji razvoj situacije ovisit će i o jačini vjetra u poslijepodnevnim satima.

"Požar će sigurno trajati još nekoliko dana. To je golemo požarište koje je potpuno užareno. Svakom promjenom smjera vjetra otvara se nova linija vatre", rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Mladen Jurin za HRT.

Osim na Braču, u Splitsko-dalmatinskoj županiji je izbio požar i kod Primorskog Doca.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak