Bogdanović: Srbi ostaju pripravni i nakon barikada

Radiosarajevo.ba
Bogdanović: Srbi ostaju pripravni i nakon barikada

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović je izjavio da će Srbi sa sjevera Kosova ostati pripravni i poslije uklanjanja barikada.

"Ovim sporazumom s KFOR-om smo htjeli da damo šansu dijalogu", rekao je Bogdanović u vijestima B92, a prenosi Fena.

"U posljednjih 12 godina imao sam tu nesreću da sam učestvovao u svim tim razgovorima u rješavanju problema i uvijek, ili u većini slučajeva, su nas iz međunarodne zajednice izigravali", rekao je on.

On je rekao da će Srbi s Kosova donijeti ispravnu odluku i ukloniti barikade, ali da će ostati pripravni i da neće raspuštati krizne štabove, dodavši da se "apsolutno ne može imati povjerenje" u međunarodnu zajednicu.

"Dosta je barikada, dosta je problema, dosta je sukoba. I to stalno govorimo. Gospodin Stefanović i ja smo svakog dana na barikadama pozivali ljude na mir", rekao je Bogdanović.

On je rekao da EU i SAD treba da izvrše pritisak na Prištinu kako bi pristala da se mirnim putem riješe svi problemi.

"Ne možemo jednostranim potezima, ne možemo prijetnjama, ne možemo ratom. Mislim da smo sve to imali i vidimo gdje smo došli", rekao je Bogdanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak