Bogati će plaćati veći porez

Radiosarajevo.ba
Bogati će plaćati veći porez

Hrvatski ministar finansija Slavko Linić izjavio je da je politika hrvatske vlade, kada je riječ o najavljenom porezu na imovinu, da oni koji su bogatiji plaćaju više te je poručio građanima da se ne boje jer neće imati nikakvih poreza većih od sadašnje komunalne naknade.

Za vijesti RTL televizije ministar Linić rekao je da je u javnosti ovih dana izrečeno puno neistinitih podataka u vezi s najavom uvođenja poreza na imovinu te da su oni bili, dodao je, "u funkciji zaštite bogataša". Linić je dodao da se bogataši u Hrvatskoj, koji trebaju dati više u državnu kasu, naročito za zdravstvo, protiv većeg poreza bore lažima i podacima koje niko od stručnih ljudi u Ministarstvu financija nema.

On je objasnio da će veće poreze imati oni koji imaju mnogo veći broj nekretnina no što im treba, a ne iznajmljuju ih, te su tada oni zaista bogati i trebaju nešto više participirati. Jer, istaknuo je, Vlada želi da radnici izdvajaju manje za zdravstvo kako bi im mogla rasti plaća.

Linić je zaključio da laži i neistine neće pomoći jer je dužnost bogatih da plate više te ponovio da je politika ove vlade da će oni koji su bogatiji davati više.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak