Bh. parlamentarci na konferenciji u Beogradu

Radiosarajevo.ba
Bh. parlamentarci na konferenciji u Beogradu

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH učestvuje na konferenciji o energetskoj budućnosti u jugoistočnoj Evropi, koja počinje danas u Beogradu.
        
Delegaciju iz BiH čine zamjenik predsjedavajućeg Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma parlamenta BiH Mirza Kušljugić i član Komisije Mirsad Mešić, zamjenik predsjedavajućeg Komisije za spoljnu i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda Staša Košarac i poslanik u Predstavničkom domu Mate Franjičević.
        
Rad trodnevne konferencije "Energija - razvoj demokratije: Oblikovanje nove energetske budućnosti u jugoistočnoj Evropi" odvijaće se u više sesija.
        
Na skupu će biti riječi o pristupanju energetskom tržištu EU, zakonodavnoj i kontrolnoj ulozi parlamenata u postizanju EU ciljeva, o jugoistočnoj Evropi i EU, o jačanju tržišnih potencijala za ulaganje u održivo korištenje energije i o energetskim i klimatskim promjenama, saopšteno je iz parlamenta BiH.
        
Planirano je da se prvog dana konferencije obrati Mirza Kušljugić u okviru teme o ulozi parlamenata u postizanju EU ciljeva, kojom će predsjedavati član Evropskog parlamenta Viktor Bostinari.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak