Bez rezultata i današnja potraga

Radiosarajevo.ba
Bez rezultata i današnja potraga

Današnja potraga za nestalom 17-godišnjom Antonijom Bilić na području od vijadukta Kravlja Draga do mjesta Vrelo Zrmanje prekinuta je u 14.00 časova bez rezultata, saopštila je šibensko-kninska Policijska uprava.

U pretrazi terena učestvovalo je oko stotinu pripadnika intervente i kriminalističke policije i vatrogasaca, a biće nastavljeno kriminalističko-analitičko istraživanje.

Pretraga jezera Brljan završena je jutros u 10.30 takođe bez rezultata. Pretražen je i posljednji dio isušenog jezera u Nacionalnom parku Krka, a voda se postepeno vraća u jezero koje je vozač kamiona Dragan Paravinja /43/, koji se dovodi u vezu sa nestankom ove maloljetne djevojke, u svom iskazu dva puta spomenuo kao mjesto gdje je bacio Antonijino tijelo.

Potraga za Antonijom Bilić biće nastavljena sutra uz puteve kojima se Paravinja kretao na dan njenog nestanka i dan kasnije.

Sedamnaestogodišnja djevojka nestala je 7. juna kada je ušla u kamion na mostu na Čikoli i od tada joj se gubi svaki trag. Paravinja, koji je uhapšen 26. juna u blizini Srpca, u Republici Srpskoj, rekao je tada policiji da je ubio Antoniju i bacio u rijeku.

Hrvatsko Ministarstvo pravosuđa zatražilo je izručenje Paravinje, koji se trenutno nalazi u zatvoru Kula u Istočnom Sarajevu, a određen mu je jednomjesečni pritvor. Pred Sudom BiH za ponedjeljak, 11. juli, zakazano je ročište na kojem će biti odlučivano o molbi Ministarstva pravosuđa Hrvatske za izručenje Paravinje.

I u Srbiji je za Paravinjom raspisana međunarodna potjernica zbog silovanja i pokušaja silovanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak