'Besmisleno je da Tatonovi tuže Srbiju'

Radiosarajevo.ba
'Besmisleno je da Tatonovi tuže Srbiju'

Nakon što je porodica Bricea Tatona, Francuza kojeg je grupa huligana u Beogradu 2009. pretukla na smrt, tužila Republiku Srbiju i zatražila odštetu od 300.000 eura, ministar policije Srbije Ivica Dačić je izjavio da je "besmisleno tužiti MUP zbog slučaja Bricea Tatona", prenosi agencija Beta.

Porodica Bricea Tatona traži 300.000 odštete od Srbije

"MUP je preduzeo sve mere na obezbedjivanju navijača koji su tada dolazili na utakmice najavljeni", rekao je Dačić novinarima u Palati Srbija, te dodao da dolazak navijača francuskog kluba Toulouse u Beograd, među kojima je bio i Taton, nije bio najavljen.

"Oni koji su počnili to krivično delo su pronađeni i ako treba da se traži odšteta, treba je tražiti od njih", naveo je ministar. Dačić je podsjetio i da je navijač Partizana u sličnom napadu u Bruxellesu izgubio oko i da država Srbija i porodica tog navijača tada nije tražila odštetu.

A odšteta za bombardovanje?

"Nisam čuo da je srpski državljanin ili njegova porodica dobila obeštećenje od bilo koje države za napad na bilo kod čoveka, a kamoli navijača. Da li je iko iz naše države reagovao u tom slučaju", upitao je Dačić i dodao da Srbiji nije plaćena ni "odšteta za bombardovanje".

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak