Beogradski profesor makazama napao studente

Radiosarajevo.ba
Beogradski profesor makazama napao studente

Studenti koji, tražeći veća prava, blokiraju beogradski Filozofski fakultet nisu izloženi samo medijskim pritiscima, nego i nasilju kolega neistomišljenika, ali i profesora.
 
Jučer je profesor Miloš Antonović pokušao sa grupom studenata održati predavanje u okupiranoj slušaonici, što studenti koji pristaju na blokadu nisu dopustili.
 
„Pristup učionicama blokiran je tako što studenti sede na foteljama koje su postavljene u hodniku u kome se nalaze slušaonice. Incident je započeo tako što je jedan od studenata iz grupe profesora Antonovića, uz pomoć nekolicine kolega, u pokušaju da ukloni fotelje sa blokade, oborio na zemlju dva studenta koji su na njima sedeli. Studenti u blokadi nastavili su da mirno sede na preostalim foteljama, a profesor Antonović pojavio se sa makazama koje je unosio studentima u lica“, pričaju članovi Plenuma.
 
Oni kažu da je profesor sa studentima fizički nasrnuo na njih, gurajući ih i udarajući uz povike “ima da vas pregazimo”, “maljem ćemo vas tući”, kao i prijetnje “prosipanjem mozga”, prenosi Blic.
 
S druge strane, u saopštenju Uprave Filozofskog fakulteta navodi se da je profesor Antonović napadnut pri pokušaju da održi čas i da je tom prilikom “grupа od desetаk licа, učesnikа blokаde Fаkultetа, sprečilа fizičkim nаsiljem početаk predаvаnjа”.



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak