Beograđani u naselju Resnik ne žele Rome

Radiosarajevo.ba
Beograđani u naselju Resnik ne žele Rome


Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije potvrdilo je da je na današnjem protestu u beogradskom naselju Resnik povrijeđeno 12 policajaca i dva građanina, javila je Srna.

Sindikat srpske policije saopštio je nešto ranije da je 13 policajaca povrijeđeno prilikom protesta mještana u Resniku zbog odluke gradskih vlasti da u njihovo naselje presele Rome iz Belvila. Ranije tokom dana policija je privela četiri osobe koje su ometale postavljanje kontejnera za stanovanje.



"Povrijeđenim policajcima ljekarska pomoć ukazana je na Vojnomedinskoj akademiji, a dva građanina zbrinuta su u Urgentnom centru", rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Dežurni hirurg na VMA Uroš Zoranović rekao je da je 11 policajaca u međuvremenu pušteno kući a da će jedan ostati u narednih sat vremena na dodatnim pregledima i da su svi zadobili lakše povrede, uglavnom od udaraca kamenjem ili ciglama.

On je rekao Tanjugu da je poslije pregleda doktora različitih specijalnosti utvrđeno da su policajci zadobili lake tjelesne povrede, s obzirom da su nosili zaštitne šljemove i kontuzije ruku i nogu, grudnog koša kao i glave.

Zoranović je rekao da očekuje i da će policajac koji je i dalje na VMA "najvjerovatnije biti pušten".

Portparol Hitne pomoći Nada Macura izjavila je da dvojica mještana Resnika koji su prebačeni u Urgentni centar imaju povrede glave, a jedan i prelom lijeve podlaktice.

Kako je saopštio Sindikat srpske policije, policajce su, ničim izazvani, napali mještani, kao i pojedini navijači Rada i Crvene zvezde, gađajući ih kamenicama.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeno je oko 20 napadača na policiju.

Kako je rečeno u MUP- u, prve četiri privedene osobe su dovedene na razgovor u Policijsku stanicu u Rakovici.

Oko stotinu mještana Resnika okupilo se zbog odluke gradskih vlasti da u njihovo naselje presele Rome iz neformalnog naselja kod Belvila. Saobraćaj prema Resniku je obustavljen i usmjerava se na druga naselja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak