Beograd: Počeo festival 'Organic Live Fest'

Radiosarajevo.ba

Na prostoru Topčiderskog parka kod Beograda započeo je "Organic Live Fest", prvi festival u jugoistočnoj Europi koji se električnom energijom snabdjeva preko solarnih panela. Sam festival promoviše očuvanje životne sredine, obnovljive izvore energije, organsku proizvodnju te zdrav način života, javlja Anadolija.

"Naš metabolički fitnes pored korekcije ishrane pomaže ljudima da skinu te masti i da se osećaju zdravije i vitalnije. Program je edukativnog tipa; ima svoj početak i kraj", izjavila Sanja Canepa iz "Udruženja za medicinu sporta Srbije".

Organic Live Fest podržan je od strane Europske komije, kao značajna organizacija koja radi na podizanju ekološke svjesti kod građana. Među učesnicima festivala su kompanije koje doprinose zaštiti životne sredine, državne i gradske institucije, udruženja, edukativni centri te stručni predavači.

Jedan od učesnika festivala je i EU Info Centar koji obilježavaju mjesec juni kao zeleni mjesec. Na njihovom štandu djeca su ocrtavala torbe od ekološkog materijala, dok je za omladinu priređen ekološki kviz. Također, na štandu EU Info Centra građani su u video kabini mogli da kažu šta bi sami građani ali i država te EU mogli da urade da bi se živjelo kvalitetnije.

"Imali smo još drugih akcija i sve završavamo ovde na Topčiderskom parku sa jednom velikom akcijom koja je u okviru Organic Live festivala. Ono što je značajno je da je Organic Live festival podržan od Evropske komisije kao značajna organizacija koja radi razne ekološke projekte", istakao je Predrag Vujović, ekspert Informacionog Centra EU.

Kroz praktičnu primjenu posjetioci festivala su u mogućnosti da se informišu i edukuju o načinu korištenja ekoloških proizvoda

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak