Beograd: Parada ponosa još čeka procjenu bezbjednosti

Radiosarajevo.ba
Beograd: Parada ponosa još čeka procjenu bezbjednosti

Dva dana uoči održavanja Parade ponosa još se čeka bezbjednosna procjena, odnosno da nadležni saopšte da li će u subotu biti održana šetnja.

Ukoliko bude održana, njoj će kao gosti prisustvovati ministar zadužen za evropske integracije Branko Ružić i švedska ministrica za evropske poslove Birgitta Ulsson. U međuvremenu, desničari koji se protive održavanju Parade policiji su u subotu prijavili čak sedam skupova u centru Beograda.

Švedska ministrica na čelu Parade ponosa u Beogradu

Organizacioni odbor Parade svakodnevno sa policijom radi na unapređenju bezbjednosti svih učesnika, kaže za B92 Goran Miletić.

"To znači da se svakodnevno razmatraju tehnički detalji, od dolaska učesnika, do samog održavanja Prajda, kao i za odlazak učesnika sa Prajda. Tu ima mnogo detalja koji se s policijom svakodnevno prolaze i tako je bilo svakog dana ove nedelje. Ministarka Ulsson je najavila svoj dolazak, kao što je to učinila i prošle godine. Ona će se svakako pojaviti na forumu koji je u petak u Medija centru, i u subotu u šetnji", istakao je on.

Što se tiče drugih skupova, to je posao policije i oni moraju da znaju kako će s tim izaći na kraj, kaže još Miletić i dodaje da je Prajd prijavljen godinu dana ranije, a prijavu novih skupova ocjenjuje kao način da se sabotira Parada u Beogradu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak