Beograd: MUP čuva ambasadu Hrvatske

Radiosarajevo.ba
Beograd: MUP čuva ambasadu Hrvatske


Jake policijske snage u centru Beograda čuvaju zgradu Ambasade Hrvatske u Srbiji, pred fudbalsku utakmicu reprezentacija Hrvatske i Srbije u Zagrebu, javljaju srbijanske novinske agencije.

I u centru Beograda je pojačano prisustvo policajaca.

Hrvatska policija nije zabilježilanijedan pokušaj ulaska srpskih navijača u Hrvatsku uoči utakmice fudbalskih reprezentacija Srbije i Hrvatske u Zagrebu, rečeno je agenciji Beta u hrvatskom MUP-u.

"Pojačano je obezbjeđenje diplomatsko-konzularnih objekata, uključujući i zgradu Ambasade Hrvatske", rekao je Tanjugu direktor policije Milorad Veljović.

Uoči fudbalske utakmice, koja je u medijima označena kao utakmica decenije, a u policiji kao meč visokog rizika, u centru Zagreba od jutra se skupljaju hrvatski navijači iz cijele zemlje, ali i iz inostranstva. Većina nosi hrvatske dresove i zastave, čuje se pjesma, ali atmosfera je dosta mirna.

Na Trgu bana Jelačića postavljeno je video platno na kome će oni koji nisu uspjeli kupiti karte moći uživo pratiti utakmicu između Hrvatske i Srbije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak