Beograd: Dječak mislio da ga tata vodi na tobogan

Radiosarajevo.ba
Beograd: Dječak mislio da ga tata vodi na tobogan

U utorak se u Beogradu desila strašna tragedija, kada su se bračni par Palko (51) i Ilonka (47) Ponjiger bacili sa šestog sprata Vojnog samačkog hotela, i to sa svojim trogodišnjim sinčićem u naručju.

Roditelji s djetetom skočili u smrt

Nekim čudom, dječak je preživio, a nakon uspješne operacije njegovo stanje je stabilno, prenose beogradski mediji. 

Po pisanju Blica, trogodišnji dječak koji je u naručju oca s teškim povredama preživeo tragičan skok svojih roditelja, ostao je u uvjerenju da ga je tata zapravo vodio na vožnju toboganom.

"Kad se dečak probudio, prvo je pitao za tatu. Rekli su mu da tata sad nije tu. Potom im je mališan pričao kako je bilo strašno i da treba da kažu njegovom tati da ga više ne vodi na taj tobogan, jer ga mnogo boli - rekao je sagovornik Blica iz klinike u kojoj je dječak operisan.
 
Za sada nije poznato da li je Palko Ponjiger rekao svom sinu da ga vodi na tobogan kako bi ga umirio pred kobni skok, ili je mališan tragični pad doživeo kao vožnju toboganom, piše Blic.

Dječak sigurno neće ostati u domu, kaže porodica
Zdenka Ponjiger, supruga Palkovog sinovca Miroslava, izjavila je da će porodica podnijeti zahtjev da Palkov i Ilonkin sin "živi sa nama ili s nekim drugim od rodbine", piša Blic. Zdenka i Miroslav se spremaju da posete dečaka u bolnici čim to lekari odobre. 

U svojoj ispovijesti nekoliko dana prije samoubistva, a koja je objavljena i na YouTubeu, kapetan prve klase u penziji Palko Ponjiger govori kako je izgledao njegova golgota. Radio kao nastavnik u vojnim školama u Rajlovcu, Somboru i u Batajnici. Otišao je u invalidsku penziju 2001. godine, kada je operisao srce i dobio smještaj u samačkom hotelu "Zvezdara", gdje je u sobici od 15 kvadrata živio sa suprugom Ilonkom.   

"Supruga mi je Hrvatica. Ja sam Slovak! Nigde nisam mogao da se priključim vojsci. Nijednoj! Jer me nisu želeli. A nisam pobegao. I nisam ratovao. Nego sam došao u prekomandu - rekao je Ponjiger. On se požalio kako Ministarstvo Odbrane traži od njega da vrati 500.000 dinara koje je dobijao na ime odvojenog života i uvećanih troškova stanovanja.

"Osamnaest godina nisam mogao da dobijem dete! Dobio sam sina i već tri godine stanujemo u 15 kvadrata. Otišao sam u selo da živim; majka me isakatila, jer je bolesna žena. Bio sam 10 dana u CZ-u, u Mitrovici, zato što je moja majka prijavila da sam ja nju maltretirao", govorio je Ponjiger nekoliko dana pred kobni skok sa šestog sprata.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak