Beograd: Avion Croatia Airlinesa nije mogao poletjeti

Radiosarajevo.ba
Beograd: Avion Croatia Airlinesa nije mogao poletjeti

Na beogradskom aerodromu danas je, tokom pripreme za let aviona kompanije Croatia Airlines tipa Dash 8 - Q400 za Split došlo do tehničkog kvara, odnosno do problema sa startanjem motora, izjavio je za Hinu glasnogovornik kompanije Davor Janušić.

Avion je iz preventivnih razloga privremeno povučen iz saobraćaja, a aviomehaničari Croatia Airlinesa su na putu za Beograd gdje će obaviti detaljniji tehnički pregled i utvrditi o čemu je konkretno riječ.

Za 36 putnika s tog leta (s polaskom u 13,45 iz Beograda za Split) osiguran je autobusni prevoz iz Beograda za Zagreb, a putnici će večeras oko 22 sata biti prevezeni avionom iz Zagreba za Split, dodao je Janušić.

Tri tehnička problema u nekoliko dana

Na avionu Croatia Airlinesa istog tipa je prije dva dana, 28. septembra, tokom leta iz Dubrovnika za rim došlo do indikacije greške na sistemu motora, te je bio preventivno preusmjeren na splitski aerodrom, gdje je utvrđeno da je ipak siguran za let.

Avion Croatia Airlinesa imao nezgodu prilikom slijetanja

Samo dan prije toga, avion istog tipa je na redovnom letu iz Zagreba u Zürich imao nezgodu prilikom slijetanja na aerodrom Kloten u Zürichu, no niko od putnika i članova posade nije povrijeđen.Razlog je bio tehnički problem, navodi Hina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak