Behgjet Pacolli poklanja milion eura za obnovu Albanije nakon zemljotresa

Radiosarajevo.ba
Behgjet Pacolli poklanja milion eura za obnovu Albanije nakon zemljotresa

Lider Alijanse novo Kosovo, vršilac dužnosti ministra vanjskih poslova Kosova i poznati biznismen, Behgjet Pacolli saopćio je da njegova porodica poklanja milion eura za obnovu područja pogođenih snažnim zemljotresom u Albaniji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pacolli je na svom Facebook profilu napisao da je bio potresen kada je vidio ljudske žrtve i materijalnu štetu koju je razorni zemljotres ostavio u Albaniji. Kazao je da to zahtjeva solidarnost i podršku kako bi se obezbijedio vraćanje normalnog života građanima pogođenim zemljotresom.

"Odlučili smo zajedno s mojom porodicom (mi sinovi Ise i Ruhana Pacollija) da poklonimo milion eura za obnovu područja koja su pogođena zemljotresom. Ova donacija ide u pravcu obnove i upravljat će se na transparentan i siguran način sa Vladom Albanije", naveo je Behgjet Pacolli.

Dodao je da će njegova podrška braći u Albaniji biti nastavljena, te da će na organizovan način primiti i stotine porodica u Prištini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak