Bebe s teškim oboljenjima udišu prašinu, ljepilo i lak

Radiosarajevo.ba
Bebe s teškim oboljenjima udišu prašinu, ljepilo i lak


Mali bolesnici na dječjem odjelu KBC-a Split ovih su dana izloženi buci, prašini i hemikalijama zbog radova na izmjeni poda u jednoj od soba. Radnici su strojevima brusili pod, premazivali ga lakom, lijepili, a u sobama pokraj ležale su bebe s teškim oboljenjima, umjesto da ih osoblje dječjeg odjela razmjesti dok traju radovi.

"Ja nisam bio obaviješten da će se mijenjati pod, a oni koji su to odobrili morali su poduzeti sve mjere da se bebe zaštite od udisanja isparavajućih hemikalija i prašine. Glavna sestra Marija Županović uvjeravala me kasnije da nije bilo potrebe da se ih sele u druge sobe. Tražio sam pismeni izvještaj od svih koji su sudjelovali u tome. Ako se utvrdi da nisu poštovali osnovne norme bit će sankcionirani. To je apsolutno neprihvatljivo, rekao je za portal 24sata.hr ravnatelj dr. Darko Duplančić.

Inače, bebe su na tom odjelu smještene u prostorijama od oko 15 kvadratnih metara u kojoj se nalazi od šest do osam kreveta. Kada su u sobama i njihovi roditelji jasno je o kakvim uvjetima je tu riječ.

"Imaju manje prostora od kriminalaca u zatvorima. Ne razumijemo kako je moguće da niko, ni pravobraniteljica niti minstar, ne reagira na ovakve stvari, ogorčen je čitatelj 24sata.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak