Autori 'homopopisa' biće kazneno gonjeni

Radiosarajevo.ba
Autori 'homopopisa' biće kazneno gonjeni

Nakon što je na internetu osvanula stranica na kojoj su nepoznate osobe objavljivale fotografije homoseksualnih osoba i pozivale građane da učine isto, policija je utvrdila da se radi o 'mogućem' kaznenom djelu, te je u slučaj uključeno i Državno odvjetništvo.

Nakon kamenovanja na splitskoj Rivi, uvrede i prijetnje na račun homoseksualnih osoba ne prestaju se slijevati putem interneta. U ponedjeljak je javnost zgrozila homofobna Facebook grupa koja je, srećom, ukinuta, da bi već u utorak bila otkrivena stranica na kojoj su autori objavili preko 80 fotografija osoba za koje tvrde da su homoseksualnog opredjeljenja, a ujedno su pozvali građane da fotografiraju ''pedere i lezbijke'' i objave njihove fotografije na istoj stranici.

''Vezano uz brojene upite koje smo primili povodom objave internetske stranice homopopis.com obavještavamo vas da se, nakon uvida u sadržaj stranice, prema našem stavu možebitno radi o kaznenom djelu iz čl. 174. st 3. Kaznenog zakona Rasna i druga diskriminacija, o čemu smo već izvijestili Državno odvjetništvo. U koordinaciji s Državnim odvjetništvom poduzet ćemo kriminalističko istraživanje, a s objavom internetske stranice upoznali smo i Agenciju za zaštitu osobnih podataka'', stoji u priopćenju MUP-a koje potpisuje Krunoslav Borovec.

Autori spomenute stranice ''objasnili' su kako je njihov cilj objavom popisa homoseksualnih osoba ''zaštiti građane RH''. Ujedno su pozvali građane da fotografiraju sve sudionike Gay Pridea koji će se 18. juna održati u Zagrebu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak