Autoput do Dubrovnika ići će preko BiH

Radiosarajevo.ba
Autoput do Dubrovnika ići će preko BiH
Pelješkog mosta, čim je krenuo razgovor o realizaciji ovog projekta. 
 
Kako prenosi HRT, u Bosni i Hercegovini nemaju ništa protiv tog projekta, ali još uvijek nije jasno kako će se finansirati izgradnja autoceste. Mandatar za predsjedavatelja Vijeća ministara BiH, Vjekoslav Bevanda, nada se skorom susretu s Milanovićem i dodao kako su "BiH i Hrvatska susjedne države povezane dugom granicom i tržišno trebamo jedni drugima".
 
Milanović je najavio da se nada da će do polovice 2013. godine prikupiti sva potrebna dokumentacija. 
 
Dubrovački gradonačelnik, Andro Vlahušić, je rekao za Dnevnik 3 HRT-a, kako je riječ o kratkoj dionici od 30 kilometara koja bi išla od Ploča prema Opuzenu, zaobilazila Neum i ulazila u Dubrovačko primorje. 
 
"Taj je koridor već ucrtan u županijske planove i mogao bi biti gotov već za tri godine", rekao je. 
 
Profesor Ivan Dadić s Prometnog fakulteta u Zagrebu smatra projekt dobrim, jer Hrvatska i BiH bez suradnje ne mogu riješiti prometnu infrastrukturu. 
 
"Mislim da bi to trebala financirati BiH, nema tko drugi, i to uz pomoć EU-a", rekao je Dadić te dodao kako to za BiH ne bi trebao biti problem jer je riječ o kratkoj dionici.
 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak