Anto Đapić napustio politiku

Radiosarajevo.ba
Anto Đapić napustio politiku

Anto Đapić, hrvatski političar zapamćen po izjavi Franji Tuđmanu "Ja ću biti vaš Trojanski konj u oporbi", po lažnom magisteriju, katastrofalnom upravljanju Osijekom, šovinizmu, je napustio politiku.

Dugogodišnji predsjednik HSP-a priopćenjem je obavijestio stranku i javnost da se odlučio u potpunosti povući iz stranačkog političkog života Hrvatske stranke prava. Razlozi njegovog povlačenja su lične i političke naravi, prenosi Net.hr.

"Politički razlozi su moj rezultat na proteklim parlamentarnim izborima i preuzimam svoj dio odgovornosti. Osobni razlozi leže u činjenici da moji politički pogledi na budućnost Hrvatske, kao i moj vrijednosni sustav i politički svjetonazor koji sam živio i izgrađivao kao dužnosnik Hrvatske stranke prava nisu naišli na potporu biračkog tijela", navodi Đapić.

"Kako ne želim mijenjati svoje političke poglede i svjetonazor, povlačim se iz stranačke politike kako ne bih ni na koji način smetao procesu konsolidacije i jačanja stranke kojoj sam posvetio sav svoj politički potencijal, pa i obiteljski i osobni život", nastavlja Đapić, uvjeren "kako će HSP iznaći način prilagodbe novim političkim okolnostima u kojima se nalazi Republika Hrvatska".

Za kraj se zahvalio "svim prijateljima, suborcima, stranačkim kolegama, medijima, hrvatskoj javnosti, a napose svim biračima koji su me ovih dvadeset i jednu godinu pratili i podupirali" i odjavio se uz pozdrav "Bog i Hrvati".

Đapić je, također, jedan od utemeljitelja osječkog HDZ-a, gdje je bio član Središnjeg odbora. Iz stranke je izbačen zbog javnog pozdravljanja sa "Za dom spremni", nakon čega se nakratko povukao iz političkog života.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak