Ambasador izvršio samoubistvo zbog fatalne bolesti

Radiosarajevo.ba
Ambasador izvršio samoubistvo zbog fatalne bolesti

Ambasadoru Srbije pri NATO-u, Branislavu Milinkoviću, koji je prije tri dana u Bruxellesu izvršio samoubistvo, nedavno je dijagnosticirana smrtonosna bolest, javlja agencija Reuters.

Britanska agencija se poziva na izjavu vladinog zvaničnika koji je tražio da bude anoniman i koji je naveo da je "Milinković bio očigledno uznemiren lošom viješću o svom zdravlju". Prethodno je Milinkovićeva supruga za beogradske medije rekla da je njenom mužu iznenada dijagnosticirana teška bolest, samo nekoliko dana prije nego što je izvršio samoubistvo.

U Ministarstvu vanjskih poslova Srbije danas je održana komemoracija tragično preminulom Branislavu Milinković. Komemoraciji su prusustvovali porodica ambasadora Milinkovića, kolege i prijatelji.

Srbijanski ambasador izvršio je samoubistvo na aerodromu u Bruxellesu u utorak 4. decembra. Za ambasadora Srbije pri NATO-u postavljen je 2009. godine, a prije toga je obavljao funkciju specijalnog izaslanika šefa diplomatije pri NATO-u. Važio je za uglednog pravnika i diplomatu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak