Albanski hakeri napali stranicu Srbijabrenda

Radiosarajevo.ba
Albanski hakeri napali stranicu Srbijabrenda

Internet stranicu Nacionalnog brenda Srbije napali su u hakeri koji su na početnu stranicu postavili kartu "Velike Albanije" s naslovom na albanskom jeziku Današnja situacija i stvarne granice albanske teritorije, saopćilo je srbijansko ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, a prenosi Fena.

Ubrzo poslije saznanja o napadu, poduzete su mjere i website će uskoro biti u regularnoj funkciji, navodi se u saopćenju i dodaje da je ministar Dušan Petrović najoštrije osudio napad na ovaj vid elektronske komunikacije, ocijenivši ga kao necivilizovan akt, prenosi Tanjug.

Na početnoj stranici, hakeri su istakli mapu na kojoj je, crvenom bojom, označena teritorija "Velike Albanije", a koja obuhvata, pored Albanije, čitavu teritoriju Kosova i Metohije i dijelove južne Srbije, zatim istočni dio Crne Gore i zapadne krajeve Makedonije i Grčke.

Hakeri su potpisani pod imenom Red And Black Hackers Crew.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak