Završeni radovi na Bjelašnici i u Mokrinama, a radi se u Miševićima i Grivićima

1
Radiosarajevo.ba

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta obišao je danas gradilišta i završene radove u Hadžićima i na Bjelašnici.

"Tvrdnja kako je svaka općina u Kantonu Sarajevo jednako bitna, najviše se ogleda u tome na koji način se odnosimo prema svakoj od njih, koliko ulažemo i na koji način podržavamo njihov razvoj", istakao je ministar Šteta.

Naveo je da su u toku radovi na putevima koji će u naseljima Miševići i Grivići dobiti potpuno novi izgled i funkcionalnost.

Centrotrans objavio uputstvo putnicima o korištenju mjesečnih karata za maj

Postavljene šine na Alipašinom Polju, raskrsnica otvorena za saobraćaj

Više od kilometar potpuno nove saobraćajnice dobit će mještani Miševića. Prema Okvirnom sporazumu, Ministarstvo saobraćaja izdvojilo je 1,2 miliona KM za ovaj projekt.

"Obišao sam završene radove i na regionalnoj cesti u naselju Mokrine, u koje je uloženo 500.000 KM. Veza je to koja spaja ovo naselje sa centrom Hadžića sa jedne, i autoput u Lepenici sa druge strane. Značajna je iz više razloga, a jedan od njih je svakako saobraćanje javnog prevoza", dodao je ministar Šteta.

Foto: Vlada KS: Radovi u Kantonu Sarajevo

Završeni su radovi na dionici regionalnog puta R442b na Bjelašnici, Gornja Grkarica-Močevići, kao nastavak opredjeljenja Ministarstva saobraćaja KS da svim posjetiteljima omogući kvalitetniji dolazak do planine i uspostavljanje funkcionalnih saobraćajnica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak