Vlada KS poziva nezaposlene i poslodavce da se prijave za programe: Dostupni od danas

3
Radiosarajevo.ba
Vlada KS poziva nezaposlene i poslodavce da se prijave za programe: Dostupni od danas

Javna ustanova Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo poziva nezaposlene osobe koje su prijavljene na evidenciji nezaposlenih u Kantonu Sarajevo i poslodavce sa područja Kantona Sarajevo da se prijave za učešće u Programima zapošljavanja i samozapošljavanja.

Programi koji su dostupni od danas, 19.07.2024. godine za apliciranje su:

1. Program zapošljavanja šehidskih porodica i porodica poginulih boraca-branitelja, maloljetnih demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida i članova njihovih porodica,
2. Program zapošljavanja Zlatna i Srebrena značka,
3. Program zapošljavanja doktora medicine, doktora veterine i doktora stomatologije,
4. Program zapošljavanja medicinskih sestara-tehničara,
5. Program "Podrška zapošljavanja za novoosnovane poslovne subjekte",
6. Program "Obuka kroz rad kod poznatog poslodavca",
7. Program zapošljavanja pripravnika VSS i SSS,
8. Program zapošljavanja Posao za sve,
9. Program zapošljavanja VSS i VŠS,
10. Program samozapošljavanja "Start up".

Savez kolumnista | Jasmin Medić: Ko žali 20. jula?

Kompletne tekstove svih navedenih javnih poziva kao i sve potrebne obrasce za apliciranje, možete preuzeti na web stranici: www.szks.ba.

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Enda Pavić Pečenković objasnila je da će izmjene i dopune Finansijskog plana omogućiti Službi za zapošljavanje Kantona Sarajevo efikasnije pružanje usluga, snažniju podršku zapošljavanju i bolju podršku nezaposlenim licima.

"Ovaj korak pokazuje našu posvećenost borbi protiv nezaposlenosti i stvaranju novih prilika za sve građane Kantona Sarajevo. Pozivam sve zainteresirane nezaposlene osobe i poslodavce da iskoriste ovu priliku i prijave se za programe zapošljavanja i samozapošljavanja. Zajedno možemo stvoriti bolje uslove za rad i život u našem kantonu", poručila je resorna ministrica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak