Uz napor vatrogasaca iz DVD "Vratnik": Ugašeni požari na Baricama, Čavljaku i Mrkovićima

0
Radiosarajevo.ba

Jučer poslijepodne, 16. augusta, na području Barica, Čavljaka i Mrkovića izbio je požar. Ubrzo nakon što je požar primijećen, ekipe DVD-a Vratnik mobilizirane su kako bi stavile vatrenu stihiju pod kontrolu.

Požar se brzo počeo širiti zbog povoljnih uslova za širenje vatre, uključujući suho tlo, grane i vjetrovite uslove

Dobrovoljno vatrogasno društvo "Vratnik" je odmah izašlo na teren, te su vatrogasci spriječili dalje širenje vatre. 

Vatrogasce je na lokalitetu požara posjetio i načelnik Opštine Stari Grad, Irfan Čengić, koji je izrazio svoju zahvalnost zbog brze reakcije.

Ponovo zemljotres u BiH, javljaju se ljudi iz Neuma: "Jako i kratko"

"Dobrovoljno vatrogasno društvo 'Vratnik' je svojim djelovanjem još jednom pokazalo da je potpuno ispravan potez bio dati veću podršku njihovom radu", istakao je Čengić.

Požar i na Baricama, vatrogasci na terenu

Požar je ugašen sa noći petka na subotu, 17. augusta, a nadležni timovi su i dalje aktivni, te ulažu se napori da bi se lokalno stanovništvo osiguralo od novih požara i da bi se minimizirala šteta. 

Građani/ke se pozivaju na oprez i saradnju sa vatrogasnim službama, te da izbjegavaju područja zahvaćena požarima dok se situacija ne stabilizuje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak