Sarajke oduševile: Česma ispred Gazi Husrev-begove džamije blista zahvaljujući njihovoj inicijativi

5
Radiosarajevo.ba
Sarajke oduševile: Česma ispred Gazi Husrev-begove džamije blista zahvaljujući njihovoj inicijativi

Dvije građanke Sarajeva su postale glavna tema pohvala na društvenim mrežama nakon što su na vlastitu inicijativu očistile česmu ispred Gazi Husrev-begove džamije. Ova nesebična gesta naišla je na veliki odjek u lokalnoj zajednici.

Građanke su svoju akciju dokumentovale fotografijama koje su podijelile u jednoj Facebook grupi, uz komentar: "Mi nismo danas baklavu dijelile, ali smo ribale. Mislimo da ima razlike." Njihova odluka da se posvete čišćenju javne česme brzo je stekla simpatije sugrađana.

Pod objavom su se nizali komentari pohvala i oduševljenja. Mnogi su isticali koliko je ova akcija korisna i konkretna, daleko od politike i politikantstva. Komentari poput "Bravo, svaka vam čast", "Nešto konkretno i korisno, a daleko od politike i politikantstva... Sarajke od glave do pete.", "Naklon do poda", i "Bravo, cure, odlična ideja" samo su neki od izraza zahvalnosti i podrške.

Muškarac pao s romobila i poginuo

Pohvale su dolazile i od onih koji su istakli koliko bi bilo korisno kada bi svi građani preuzeli inicijativu i radili na poboljšanju zajednice. "Respekt, svaka čast cure, nažalost i bruka onih kojima je to bila obaveza" bio je jedan od komentara koji je ukazao na važnost građanske odgovornosti i inicijative.

Ova akcija dvije sarajevske građanke pokazuje kako mala, ali značajna djela mogu imati veliki uticaj na zajednicu i inspirirati druge da preuzmu slične inicijative.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak