Sarajevski tramvaj opet vozi puni krug: Pogledajte šta smo zabilježili jutros

1
Radiosarajevo.ba

Rekonstrukcija tramvajskih šina u Sarajevu je završena u nedjelju, 3. septembra.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba jutros je svjedočila velikim gužvama u tramvajima, a u našoj fotogaleriji možete pogledati šta smo zabilježili.

Podsjetimo, na dionici od Čengić Vile do Marijin Dvora, baš kao i na prvoj dionici od Ilidže do Čengić Vile, obnovljene su sve raskrsnice i pješački prelazi. U narednom periodu očekuje se nastavak uređivanja pojasa oko tramvajske pruge na ovoj dionici, uključujući i uređenje tramvajskih stanica.

GRAS potvrdio: Tramvaji zbog udesa trenutno rade samo od Ilidže do Skenderije

Na Čengić Vili je skoro dvije godine bila okretnica za autobuse. Autobusi će nastaviti voziti od Nedžarića do Baščaršije, kao podrška tramvajskom saobraćaju. Raspored vožnje tramvaja i autobusa objavit će prijevoznici.

Izvođač radova na projektu rekonstrukcije tramvajske pruge je konzorcij dvije kineske kompanije China Shandong International Economic & Technical Cooperation Group Ltd. i China Railway No.10 Engineering Group, a nadzor PPG Sarajevo i Yuksel Proje.

Radovi su koštali više od 20 miliona eura, a novac je osiguran kreditom Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Sarajevski tramvaj

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak