Općina Ilidža najavila radove: U toku sanacija mosta na magistralnom putu M-17

0
Radiosarajevo.ba
Općina Ilidža najavila radove: U toku sanacija mosta na magistralnom putu M-17

Općina Ilidža objavila je u ponedjeljak, 22. maja, da se obavljaju radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Željeznice na putu M-17.

Kako su naveli iz Općine, počeli su uklanjanjem nakupljenog smeća i taloga ispod samog mosta, a isti bi u narednom periodu trebao biti saniran.

Radovi na mostu preko kojeg prelazi jedna od najvažnijih i najfrekventnijih saobraćajnica na području općine Ilidža uključuju zamjenu ograde, rasvjete, kao i obnovu pješačkih staza i asfaltne podloge.

Incident u NBA: Igrač loptom pogodio ženu u glavu, reagovalo i obezbjeđenje

"Nakon što se okončaju radovi koji se izvode pod mostom uslijedit će i već spomenuta rekonstrukcija gornjeg dijela mosta, zbog čega će na mostu u funkciji biti samo jedna saobraćajna traka.

Ovom prilikom molimo građane za razumijevanje zbog mogućih gužvi u saobraćaju te apelujemo da koriste alternativne puteve", navodi se u saopćenju.

Podsjetimo, iako su radovi bili najavljeni, zbog gužve i nestrpljenja vozača danas u jutarnjim satima 23. maja, dogodila se prva saobraćajna nesreća na ovom dijelu saobraćajnice.

U sarajevskom naselju Lužani, općina Ilidža, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je sudjelovao jedan automobil, a jedna osoba dobila je lakše tjelesne povrede.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak