Oglasio se Adnan Šteta: "Na tunelu Kobilja Glava upravo je probijena desna tunelska cijev"

12
Radioasarajevo.ba
Oglasio se Adnan Šteta: "Na tunelu Kobilja Glava upravo je probijena desna tunelska cijev"

Na tunelu Kobilja Glava upravo je probijena desna tunelska cijev, a tokom jeseni se očekuje probijanje i druge tunelske cijevi.

Tim povodom se oglasio Adnan Šteta, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo.

"Ovaj tunel će spajati potpuno novu saobraćajnu cjelinu Bare - Hotonj, koja će biti u funkciji do kraja sljedeće godine.

Počelo suđenje dvojici crnogorskih državljana, optuženi da su počinili silovanja u ratu u BiH

Ovo je jedan od najzahtjevnijih tunela koji se gradi, zbog položaja, strukture tla i zbog činjenice da se iznad tunela nalazi više stotina stambenih objekata.

Težak posao je završen za sve učesnike u projektu, očekuje nas još mnogo posla, kako na nastavku bušenja druge tunelske cijevi, tako i na nastavku gradnje saobraćajnice prema magistralnom putu M18.

Desna tunelska cijev duga je 635 metara, a lijeva će biti duga 632 metra. Ogroman broj ljudi je svakodnevno uključen u projekt, radilo se dan, noć, iz dana u dan su se rješavali nepredviđeni izazovi, kako bismo danas svjedočili probijanju desne tunelske cijevi prema Vogošći.

Završetkom projekta rasteretit će se gužve na postojećoj saobraćajnici na pravcu Sarajevo - Vogošća i uveliko poboljšati kvalitet i standard života.

Hvala svim radnicima, izvođaču, nadzoru, stanarima koji žive u blizini gradilišta i svima koji pomažu u realizaciji izgradnje prvog tunela kojeg gradi Kanton Sarajevo", napisao je Šteta na svom Facebook profilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak