Oboren Guinnessov rekord u orijentiringu, sudjelovali i takmičari iz Sarajeva

Fena
Oboren Guinnessov rekord u orijentiringu, sudjelovali i takmičari iz Sarajeva
Međunarodna orijentiring federacija (IOF) potvrdila je da je 11. maja učešćem 252.927 takmičara u 79 zemalja na 2.013 lokacija oboren dosadašnji svjetski rekord po broju takmičara u ovom sportu.

Ovo je za Fenu izjavio predsjednik Orijentiring saveza Federacije Zijad Deljo.

Sinoć je na Skupštini Orijentiring saveza Federacije ova informacija zvanično saopćena, kaže Deljo.

Nakon što je 11. maja u povodu Svjetskog dana orijentiringa održano takmičenje za obaranje svjetskog rekorda koji je do sada iznosio 213.000 takmičara, IOF je na osnovu prispjelih informacija i zbrajanja rezultata potvrdio da je s ovogodišnjih 252.927 takmičara oboren dosadašnji rekord.

Prvi put je ove godine, 11. maja i Sarajevo sudjelovalo na takmičenju za obaranje Guinnessovog rekorda u broju učesnika u orijentiringu. U organizaciji Orijentiring saveza Federacije BiH na lokaciji Velikog parka takmičilo se 87 učenika iz 11 sarajevskih osnovnih škola.

Orijentiring savez Federacije BiH, osnovan je 2014. godine i do sada je na nekoliko međunarodnih takmičenja postigao zapažene rezultate, a majsko takmičenje u olimpijskom Sarajevu u sklopu Svjetskog dana orijentiringa predstavlja još jedan poticaj mladim sportistima iz BiH za postizanje novih rezultata.

Međunarodna orijentiring federacija (IOF) ima 78 članica u šest regija. BiH je u grupi 14 zemalja jugoistočne Evrope.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak